Projecten

Zalmhaven

Excellent wonen, leven op niveau

De Zalmhaventoren in Rotterdam met een hoogte van 215 meter is de hoogste wolkenkrabber van de Benelux, uitkijkend over de Maas en het Museumpark, oog in oog met de Erasmusbrug. 

Voor verschillende toekomstige bewoners heb ik tijdens de startfase ontwerpen gemaakt voor de indeling van de appartementen. Dit vanwege diverse belangrijke beslissingen die in deze fase al genomen dienden te worden. Inmiddels is de bouw vergevorderd en worden de complete interieurontwerpen voor deze appartementen uitgewerkt. Enorm inspirerend aangezien de uitzichten ‘stunning’ zijn! De verwachtte oplevering is Q3 2022. 

Nieuwsgierig naar deze high-end appartementen? Nog even geduld…

Benedenwoning Amsterdam

ontwerp op maat

De bewoners van deze monumentale benedenwoning in Amsterdam Zuid hebben het groots aangepakt. Een complete verbouwing met een nieuwe indeling heeft ervoor gezorgd dat de familie hier jaren woonplezier zullen hebben. Keywoorden waren ‘eigentijds, rust, warmte en ruimte’. Het kleurenpallet bestaat uit warme grijstinten met een roze ondertoon. De lichte gietvloer en muren zorgen voor een neutrale basis. Het gebruik van hout en bamboe verzachten de contrasten van de zwarte keuken en deuren. Voor dit complete interieurplan zijn ook alle ontwerpen van de inbouwkasten en de keukentekening aan geleverd. Hier kon de interieurbouwer direct mee aan de slag. De eettafel is op maat gemaakt en heeft een visgraat houten patroon. Een grote verbouwing met een fraai resultaat.

Restaurant Concours

Zakelijk interieurontwerp

Het interieur van restaurant Concours heeft een klassieke basis met een eigentijdse moderne twist. Een spannende combinatie tussen organische ronde vormen en strak lijnenspel. De intense paars/blauwe kleur van de huisstijl is gebruikt op één van de muren. Samen met een warme koperkleur vormt dit de basis voor het kleurenpallet in het interieur die verder uit natuurlijke tinten bestaat. De koperkleur komt terug in een ‘oud’ gebakken tegel op de muur en subtiel in diverse armaturen. Alle armaturen zijn strak en modern maar ook ‘beweeglijk’ van vorm. Deze blikvangers vormen samen een bijzondere combinatie die worden versterkt in elkaars aanwezigheid. Het restaurant straalt kwaliteit uit maar blijft laagdrempelig voor de gasten. Met de aandacht van Alex voor de bijzondere ingrediënten waarmee hij spannende combinaties weet te creëren heb ik getracht het interieur op dezelfde manier samen te stellen. Ik hoop dat het smaakt…

Herenhuis Utrecht

Binnen buiten gevoel

Deze woning (een oud herenhuis uit 1917) heeft een verbouwing achter de rug met behoud van alle originele details. Een stalen brede schuifpui brengt veel licht binnen en kan volledig open geschoven worden. De vloer is geïsoleerd en er is vloerverwarming aangebracht. Deze verbouwing heeft een groot gevoel van ruimte gegeven terwijl er in verhouding niet heel veel vierkante meters extra zijn bijgekomen. Een duidelijke verhoging van het woongenot. 

Homestudio experience center

Zakelijk Interieurontwerp

Het Homestudios experience center (in samenwerking met BAM Wonen) is een uniek concept. Het bestaat uit tien volledig ingerichte voorbeeldwoningen elk met hun eigen woonstijl. Deze dienen ter inspiratie en helpen toekomstige bewoners van een nieuwbouwwoning met het maken van de juiste keuzes. Om deze interieurstijlen inzichtelijk te maken tijdens het voorbereidende werk werd ik gevraagd de moodboards en sfeerbeelden voor deze woningen te maken. Na de evaluaties van de moodboards en sfeerbeelden zijn de woningen daadwerkelijk ingericht aan de hand van de richtlijnen van deze inspiratie. De moodboards liggen gepresenteerd bij de entree van elke woning. Bij binnenkomst voel je direct dat het klopt! De woonstijl en sfeer is duidelijk herkenbaar in elk interieur. Super mooie opdracht! Mede ook door de fijne samenwerking met de mensen van Homestudios en HetId.

Vastgoedstyling 3-kamerappartement

Doelgroep jonge starters

Dit was een uitdaging. Een zéér gedateerd appartement uit 1958 voor de verkoop omtoveren tot een sfeervol 3-kamerappartement van 70 m2 met een klein budget. Voor de doelgroep ‘jonge starters’ moest het interieur aantrekkelijk gemaakt worden en het appartement instapklaar zijn. Ik heb de originele details en de authentieke indeling weten te behouden. Dit in tegenstelling tot andere opgeknapte etages uit hetzelfde complex waarbij alles werd gesloopt en vernieuwd. Ik hou ook van grote ruimtes maar in dit appartement zat ruimte genoeg en ik wilde met respect voor de originele bouw een hedendaags appartement creëren. 

Bollo huis van Landal Greenparks

Inrichting en styling

Bij 41 parken van Landal Greenparks loopt Bollo de Beer rond om kinderen te vermaken. Daar staat ook het Bollohuis, waar Bollo ‘woont’ en kinderen door de ramen kunnen kijken en tekeningen en brieven achter kunnen laten. Voor alle parken van Landal greenparks in binnen én buitenland die een Bollohuis op het park hebben zorg ik voor de inrichting. Deze interieurboxen worden per project samengesteld. Dat wil zeggen, inkoop voor items bij de groothandel maar ook op marktplaats zoeken naar net die leuke verrekijker of andere accessoires.  Gordijnen, dekbed en kussens worden op maat gemaakt. Altijd weer een feestje om het huisje voor kinderen zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Nieuwbouw Utrecht

Nieuwbouw: modern, strak maar wel huiselijk

Modern, strak en stoer was de wens van de één, een echt ‘thuisgevoel’ met warmte en gezelligheid wilde de ander. De bewoners wilde vooral hun eigen sfeer zien in het huis. De indeling was even puzzelen gezien de wens van een grote hoekbank en TV en ruime eetkamerstoelen om een rechthoekige tafel. De keuze van een bank bij de eettafel geeft meer ruimte. In het ontwerp van het TV meubel is een bio-ethanol haard geïntegreerd en is afgewerkt in dezelfde look als de keukenkasten. Een groot kleed en veel verschillende materialen in kussens, velours fauteuil, salon en eettafel van hout geven de warmte.

Bent u nieuwsgierig wat HANKE voor u kan betekenen?

Hanke staat voor origineel, creatief, elegant doch tikje stoer. Mijn ontwerpen hebben een Scandinavische invloed met veel affiniteit voor esthetiek.