Benedenwoning Amsterdam

ontwerp op maat

De bewoners van deze monumentale benedenwoning in Amsterdam Zuid hebben het groots aangepakt. Een complete verbouwing met een nieuwe indeling heeft ervoor gezorgd dat de familie hier jaren woonplezier zullen hebben. Keywoorden waren ‘eigentijds, rust, warmte en ruimte’. Het kleurenpallet bestaat uit warme grijstinten met een roze ondertoon. De lichte gietvloer en muren zorgen voor een neutrale basis. Het gebruik van hout en bamboe verzachten de contrasten van de zwarte keuken en deuren. Voor dit complete interieurplan zijn ook alle ontwerpen van de inbouwkasten en de keukentekening aan geleverd. Hier kon de interieurbouwer direct mee aan de slag. De eettafel is op maat gemaakt en heeft een visgraat houten patroon. Een grote verbouwing met een fraai resultaat.
Benedenwoning Amsterdam

Moodboard en kleur-materialenplan

Visie indeling

Er zijn drie verschillende opties voor de indeling besproken. De eettafel is het centrale hart van de keuken. Richting de tuin in de serre is een fijne kinderspeelhoek gemaakt met opbergruimte onder de speelbank. Tevens is er een relaxplek gecreëerd door middel van een rotan hangstoel. Hier is fijn contact met de tuin. 

Materiaalgebruik

De wens was een donkere keuken en zwarte deuren in combinatie met een grijze gietvloer. Om te zorgen voor de gewenste warme uitstraling is er voor veel hout, bamboe en diverse soorten materiaal gekozen. 

Raambekleding

De zitkamer heeft een grote hoekbank. Om ruimtelijkheid te houden heeft de gashaard aan beide zijden een ‘zwevend’ houten blad. Deze kan mét of zonder lades gerealiseerd worden. Op deze manier loopt de zichtlijn van de vloer mooi door.
De zwarte accenten komen terug in de jaloezieën in de voorkamer waar het licht diffuus doorheen komt. Voor de sfeer en akoestiek zijn grijze linnen inbetween gordijnen geplaatst.

Bent u nieuwsgierig wat HANKE voor u kan betekenen?

Hanke staat voor origineel, creatief, elegant doch tikje stoer. Mijn ontwerpen hebben een Scandinavische invloed met veel affiniteit voor esthetiek.

Bekijk andere projecten