Hanke Interieurontwerp

Hanke staat voor origineel, creatief, elegant doch tikje stoer. Mijn ontwerpen hebben een Scandinavische invloed met veel affiniteit voor esthetiek.

Subtiel kleurgebruik met, waar nodig een spannend kleuraccent. Voorop staat dat de opdrachtgever zich herkent in het nieuwe interieur. Ik ben de vertaler van de wensen en dromen van de opdrachtgever. Daarnaast blijft mijn ‘handtekening’ zichtbaar. Liefst met een beetje humor.

Het is een gegeven dat een efficiënte en inspirerende woon-of werkomgeving invloed heeft op het gedrag. Hier kunnen we dus iets mee! Voor zowel bedrijf als particulieren staat een goede samenwerking en het belang van de opdrachtgever voorop.

Er ontstaat een evenwichtige balans en de oh zo vaak gewenste eenheid.

Ik laat me leiden door alles wat ik zie in mijn omgeving, mijn voelsprieten staan altijd uit. Ik laat me graag inspireren door architectuur, design, mode en natuur. Ook volg ik met interesse nieuwe ontwikkelingen in materialen en duurzaamheid.

Over Hanke

Mijn Verhaal

Het ontstaan van mijn bedrijf is geen standaard verhaal. Je zou kunnen verwachten dat ik als ‘dochter van een architect’ direct het interieur vak was ingegaan, maar niets is minder waar. Ik koos een andere weg. Een boeiende omweg die me heeft gebracht waar ik nu sta, in mijn kracht. 

Door mijn leergierigheid en de behoefte om vooral veel mee te maken in het leven heb ik diverse opleidingen gevolgd en afgerond. De HBO dansacademie in Amsterdam, afgestudeerd dansdocent klassiek ballet en moderne dans. De Visagie-opleiding Dik Peeters, visagist A en B. De opleiding luchtvaart Martinair tot stewardess en senior passage employee. De PABO in Utrecht, leerkracht basisonderwijs. En een aantal jaren geleden heb ik de Interieuracademie voor Styling en Interieurontwerp Cum Laude afgesloten met aansluitend een verdiepingstraject bij het NIA waarbij ik extra certificaten voor licht, kleur, Sketchup en interieur & vastgoedfotografie heb gehaald.

Op al deze vlakken ben ik werkzaam geweest, en de opgedane ervaringen blijken nu in mijn bedrijf als interieurontwerper een grote meerwaarde te hebben.  

In 2017 startte ik mijn bedrijf HANKE interieurontwerp. Ik heb inmiddels veel bijzondere opdrachten mogen doen. Zowel voor particulieren als zakelijke opdrachtgevers zoals horeca en modelwoningen. Mijn projecten zijn zeer divers waardoor ik telkens uitgedaagd wordt om er iets speciaals van te maken. Ik sta voor kwaliteit en ben betrokken bij elk project. Het ontwerpen en bedenken in samenwerking met mijn opdrachtgevers is een enorm inspirerend proces, waarbij ik mijn contacten vaak ervaar als vriendschappen. Het hele proces, vanaf de eerste intake tot de eindpresentatie is voor mij een feestje, maar de blije gezichten na de realisatie van het ontwerpplan is de kers op de taart!

Hanke
Over Hanke

Diensten

”Een goed ontwerp gaat over wie we zijn, waar we van houden en hoe we willen wonen en werken”.

Ontwerp op maat

Elke opdrachtgever heeft andere wensen, zakelijk of particulier. Daarom lever ik maatwerk. Hoe dit er voor jou uit kan zien bespreken we tijdens de intake.

Zakelijk interieuradvies

Is je bedrijf toe aan een nieuwe uitstraling, of is de functionaliteit van de ruimte niet zichtbaar? Ik denk graag mee! Door mijn brede werkervaring in de Retail, luchtvaart, horeca, theater en onderwijs kan ik vanuit de praktijk advies geven.

 

Vastgoedstyling

Vastgoedstyling levert geld op. Net als het goed presenteren van jezelf tijdens een sollicitatiegesprek waarbij de eerste indruk vaak de doorslag geeft, is het presenteren van je huis hetzelfde. Kopen doe je vaak op gevoel. De sfeer moet direct bij binnenkomst goed zijn. Door te investeren in een aantrekkelijke woningpresentatie levert het je uiteindelijk een hogere winst op.

Werkwijze

1. Intake

Een intake bestaat uit een uitgebreide kennismaking waarbij de woonwensen van de betreffende ruimte worden besproken. Binnen enkele dagen ontvang je een offerte per mail. Na akkoord ga ik aan de slag.

2. Schetsen

Ik maak een aantal schetsen met indeling van de ruimte, een moodboard en sfeerbeelden. Dit is de eerste opzet voor het ontwerp.

3. Evaluatie

Ik presenteer de ideeën en samen bekijken we welke geschikt zijn om uit te werken in het definitieve ontwerp. Dit is de fase waarbij aanpassingen en speciale wensen kenbaar gemaakt kunnen worden.

4. Uitwerking plan

Ik werk het ontwerp uit op A3 formaat. Een compleet ontwerpplan bevat een moodboard, sfeerimpressie, plattegrond met indeling, lichtadvies, kleur- en materialenplan, meubelplan met eventueel accessoires. Dit kan aangevuld worden met kastontwerp op maat.

5. Presentatie

Ik bespreek en overhandig het interieurplan. Mijn ontwerp zit in een mooie A3 map die fungeert als leidraad voor de realisatie van het plan.

Bent u nieuwsgierig wat HANKE voor u kan betekenen?

Hanke staat voor origineel, creatief, elegant doch tikje stoer. Mijn ontwerpen hebben een Scandinavische invloed met veel affiniteit voor esthetiek.