Restaurant Concours

Zakelijk interieurontwerp

Het interieur van restaurant Concours heeft een klassieke basis met een eigentijdse moderne twist. Een spannende combinatie tussen organische ronde vormen en strak lijnenspel. De intense paars/blauwe kleur van de huisstijl is gebruikt op één van de muren. Samen met een warme koperkleur vormt dit de basis voor het kleurenpallet in het interieur die verder uit natuurlijke tinten bestaat. De koperkleur komt terug in een ‘oud’ gebakken tegel op de muur en subtiel in diverse armaturen. Alle armaturen zijn strak en modern maar ook ‘beweeglijk’ van vorm. Deze blikvangers vormen samen een bijzondere combinatie die worden versterkt in elkaars aanwezigheid. Het restaurant straalt kwaliteit uit maar blijft laagdrempelig voor de gasten. Met de aandacht van Alex voor de bijzondere ingrediënten waarmee hij spannende combinaties weet te creëren heb ik getracht het interieur op dezelfde manier samen te stellen. Ik hoop dat het smaakt…
Restaurant Concours

Moodboard

Interieurwensen

Een nieuw pand ‘aan de overkant’ was hét moment voor Alex en Lisa (eigenaren van Concours) om een ontwerp te laten maken voor de gehele inrichting. Ik had, als restaurant liefhebber, al diverse keren een verrassende avond gehad met culinaire hoogstandje en heerlijke wijnen. Na gesprekken met Alex en Lisa werd dit het uitgangspunt:
 

• Een uitnodigend restaurant 
• Uitstraling: kwaliteit en rust 
• Aandacht voor eenheid en vorm 
• Authentiek, geen concept 
• Huiskamer gevoel 
• Ook voor zakelijke doeleinde te gebruiken 
• Flexibiliteit in de ruimte 
• Natuurlijke materialen 
• Connectie met Concours aan de overkant 
• Aandacht gericht op de keuken!

Floorplan

projectconcours_floorplan.png

Quote JAN magazine

“Aan het begin van de Biltstraat vind je restaurant Concours. Het is er knus. Er hangt een plezierige ontspannen sfeer. Verrassende en bijzonder smakelijke gerechten op een fraaie manier gepresenteerd. Dat bescheidenheid de mens siert, getuigen deze eigenaren, die het vooral leuk vinden een gemêleerd publiek te ontvangen en gasten op een toegankelijke manier kennis te laten maken met haute cuisine. Schuif je aan bij Concours dan hoef je geen menukaarten door te spitten: het 4- 5- of 6-gangenmenu wordt met zorg samengesteld door chef Alex, verder laat je je verrassen. Heerlijk." 

Bent u nieuwsgierig wat HANKE voor u kan betekenen?

Hanke staat voor origineel, creatief, elegant doch tikje stoer. Mijn ontwerpen hebben een Scandinavische invloed met veel affiniteit voor esthetiek.

Bekijk andere projecten